כרע עוף ביין קוק או ואן

מרכיבי המתכון:

  • כרע                                                
  •  אגוז מוסקט/מלח/תימין                                                     
  • כרישה/גזר/סלרי 
  • קולורבי 
  • בצל סגול/שום 
  • תפוח אדמה ירושלמי 
  • רסק עגבניות 
  • יין מאדום לבישול 
  • קורנפלור 

 


משמעות המילה קוק (coq) בצרפתית היא “בשלן” ועם השנים הפכה למילה נרדפת לתרנגולת מבושלת. בחוות חקלאיות באזורים הצרפתיים הכפריים נהגו לגדל תרנגולות מסוגים שונים, לביצים ולמאכל. תרנגולות ההטלה חיו בתנאי גידול אידיאליים וכעבור שנים, כשלא יכלו עוד להטיל ביצים, הומתו ונאכלו על ידי בני הבית. תרנגולות אלה היו מבוגרות ושמנמנות ועל כן נדרש בישול איטי וארוך דיו לריכוך בשרם.
את תבשילי העוף הצרפתיים נהגו הכפריים לבשל בסירי חרס או ברזל מעל גחלים ומאוחר יותר מעל כיריים יצוקות מברזל, על להבה קטנטנה. לאחר שהתבשיל הוכן נהגו לטגן בשומן אווז את הכרבולת וחלקי הפנים שנותרו, ולהגיש אותם מעל המנה, קצוצים ומתובלים בשפע פלפל שחור. היום, מעטים מגישים את תוספת חלקי הפנים בשל טעמם הדומיננטי.